onderzoek onderwijs scenario schrijven

Docenten

Dr. Patrick Cattrysse (°1957) werkte verschillende jaren als mediakundige-scenarist-producent vooraleer zich volledig toe te spitsen op wetenschappelijke analyse en training inzake audiovisuele communicatie. Sinds 1985 doceert hij scenarioschrijven aan diverse binnen- en buitenlandse universiteiten en hoge (film) scholen. Van zijn hand verschenen tal van publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften, vnl. over methode-ontwikkeling in wetenschappelijk onderzoek en opleiding, en dan meer bepaald op de terreinen van film en literatuur, filmadaptatie, vertelkunde en scenarioschrijven (voor info, zie bibliografie).
In 1995 publiceerde hij ook een Nederlandstalig “Handboek Scenarioschrijven“, uitgegeven door Garant.

Enkele referenties: de Universiteit Antwerpen (Master Film Studies en Visuele Cultuur), de K.U.Leuven (postgraduaat Culturele Studies), Emerson College European Center, de Université Libre de Bruxelles, de Universiteit Turku (Finland), de Vlaamse Script Academie, het NARAFI (Film hogeschool Brussel), St. Lukas Brussel (Hogeschool afd. Beeldverhaal), en de Escuela Internacional de Cine y Television (San Antonio; Cuba).

Patrick Cattrysse treedt ook op als consultant/script-analyst voor tal van producenten.
Als lid van de Raad van Bestuur consulteerde hij van 2000 tot 2003 het Media+ gesteunde North by Northwest, een programma dat tot 2006 permanente vorming bood aan professionele Europese scenaristen.